de la lansarea sistemului in 2 iulie si pana in prezent au fost prescrise online peste trei milioane de retete, informeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"Utilizarea sistemului se apropie de indicatorii de succes vizati, urmand ca de la 1 ianuarie 2013 sa devina obligatorie. Controale inopinate in farmacii, reducerea stocurilor de formulare tiparite si stimulente financiare sunt masuri pentru impunerea generalizarii sistemului", se precizeaza intr-un comunicat CNAS.

Potrivit sursei citate de MEDIAFAX, miercuri, 7 noiembrie, a fost depasit pragul de trei milioane de retete electronice inregistrate de la punerea in functiune a sistemului la 2 iulie 2012, ceea ce inseamna aproximativ 75.000 de retete prescrise zilnic cu ajutorul acestui sistem.

Oficialii CNAS mai spun ca, pentru atingerea pragului de un milion de retete electronice, a fost nevoie de aproximativ trei luni de zile.

"Farmacistii si medicii au inteles treptat importanta utilizarii prescriptiilor in format electronic si, dupa alte 23 de zile, respectiv in 17 octombrie, s-a atins pragul psihologic de doua milioane de prescrieri online. Cu o viteza de raspuns de 5-8 secunde pentru fiecare reteta eliberata, timpul de asteptare al pacientilor la ghiseu s-a micsorat semnificativ"", afirma presedintele CNAS, Doru Badescu, citat in comunicat.

Badescu a mai spus ca, din pacate, mai exista farmacii care inca nu au adoptat sistemul, iar asiguratul trebuie sa caute o unitate care sa ii poata elibera medicamentele prescrise de medic pe reteta electronica.

CNAS monitorizeaza, in continuare, farmaciile care nu pot elibera retete electronice si informeaza medicii prescriptori asupra necesitatii trecerii la la noul sistem de retete electronice.

Potrivit CNAS, medicii care prescriu in format electronic peste 70% dintre retete primesc stimulente financiare, conform reglementarilor legale in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.