Instanta suprema a ramas in pronuntare, joi, in dosarul in care fiul senatorului Sorina Placinta, Andrei, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare.

Avocatii si procurorul au cerut rejudecarea cazului la Curtea de Apel Bucuresti, din cauza lipsei de aparare de la aceasta instanta, scrie MEDIAFAX.

Avocatii lui Placinta au aratat instantei supreme ca decizia CAB a fost luata nedrept in sensul in care clientului lor nu i-a fost asigurat un drept efectiv la aparare.

Unul dintre avocatii lui Placinta a precizat astfel ca, in faza apelului, completul de judecata a decis solutionarea cailor de atac fara prezenta avocatului ales de catre Andrei Placinta - Viorel Ros. Aparatorul lui Placinta a aratat ca in acest fel nu s-a asigurat un drept efectiv la aparare pentru Placinta si ca trebuie reluata judecata in faza apelului, proces la care sa participe si avocatii alesi ai acestuia.

Procurorul de sedinta a fost de acord cu solicitarea aparatorilor inculpatului si a aratat ca dosarul ar trebui trimis, pentru rejudecarea apelurilor, la CAB.

"Este adevarat ca motivul (...) de recurs este admisibil, este adevarat ca apelul s-a judecat in lipsa aparatorului ales al inculpatului, iar in acest el nu s-a asigurat dreptul la aparare", a aratat procurorul judecatorilor.

Senatorul Sorina Placinta a aratat, la finalul procesului, ca are incredere in justitia romana si este convinsa ca se va face dreptate in cazul fiului ei. Magistratii ICCJ au ramas in pronuntare in acest caz, urmand sa ia o decizie definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.