Romanii au in general o perceptie negativa asupra situatiei economice actuale si viitoare, asupra propriilor venituri, a posibilitatilor de angajare, potrivit studiului ConfidenceIndex, realizat de Reveal Marketing Research in luna octombrie.

Astfel, 58% dintre romani apreciaza ca situatia economica s-a deteriorat fata de acum trei luni si doar 6,4% vad o imbunatatire, scrie MEDIAFAX.

Restul de 34,2% percep situatia economica la fel ca acum trei luni, reiese din studiul prezentat la Bucharest Forum 2012.

Cand se gandesc la viitor, romanii continua sa fie pesimisti, astfel ca doar 15,4% cred intr-o imbunatatire a situatiei economice, fata de 46% care evalueaza negativ viitorul economic.

Romanii sunt pesimisti cu privire la banii pe care ii vor castiga in urmatoarele luni, majoritatea considerand ca veniturile lor vor stagna sau vor scadea. Astfel, doar o mica parte din populatie (13,5%) apreciaza ca banii incasati vor fi mai multi.

Indicele mai arata ca 40,2% dintre romani nu sunt multumiti cu veniturile totale pe care le incaseaza familiile lor.

Piata Muncii

  • 68,2% dintre romani au asteptari negative despre posibilitatile actuale de angajare.
  • Doi din trei romani considera ca exista putine optiuni in alegerea unui loc de munca.
  • Desi la nivel european Romania are cele mai mici rate ale somajului, cu o valoare medie in primele noua luni de 7,1%, respondentii apreciaza ca sunt putine locuri de munca.
  • Unul dintre zece romani (8,9%) sunt multumiti de numarul locurilor de munca disponibile.
  • 11,2% dintre acestia apreciaza o crestere a ofertei de locuri de munca.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.