Sindicatele solicita premierului Victor Ponta a stopeze deschiderea magazinelor macar de 1 decembrie, 1 Ianuarie si prima zi de Craciun si Paste, scrie MEDIAFAX.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Federatia Sindicatelor din Comert semnaleaza premierului "situatia grava aparuta in cadrul companiilor multinationale" referitor la politica fata de angajati si programul acestora de lucru in perioada zilelor de sarbatoare legala.

Sindicalistii sustin ca pana in anul 2010 companiile multinationale din sectorul comert au avut o atitudine care a ramas in limite decente fata de sarbatorile nationale legale si fata de angajati, magazinele ramanand inchise trei zile pe an, respectiv 1 ianuarie, prima zi de Paste si prima zi de Craciun.

"In 2011, compania Real Hypermarket Romania a decis sa incalce dreptul angajatilor la un Craciun in familie si a deschis magazinele in prima zi de Craciun. Intentia a fost sa deschida si in ziua de 1 ianuarie 2012 insa, ca urmare a unei campanii sindicale initiata de CNS «Cartel Alfa» (...) compania a decis sa renunte la deschiderea magazinelor in 1 ianuarie. De Craciun insa, angajatii Real Hypermarket au lucrat! Mentionam ca, 70 la suta dintre angajatii din comert sunt femei, iar dintre acestea 80 la suta au copii", se arata in scrisoarea deschisa transmisa premierului.

Sindicalistii atrag atentia ca, practic, din cele 12 zile de sarbatoare legala, pana anul trecut doar trei erau respectate de catre compania amintita si de ceilalti angajatori din comert, respectiv prima zi de Paste, prima zi de Craciun si 1 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.