Functionari cu rang inalt din Senat, ministerele Economiei si al Agriculturii sau din ANAF, AVAS si Fondurile Nationale de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri sau a Creditului Rural formau cercul relational al gruparii de fraude bancare, arata DIICOT in referatul cu propunerea de arestare.

Procurorii DIICOT arata, in referatul cu propunerea arestarii preventive a 33 de persoane din gruparea carea se ocupa cu fraude bancare, obtinut de MEDIAFAX, ca unul dintre liderii gruparii, Mihai Stan, "a reusit sa penetreze prin intermediul unor persoane care au sprinjinit gruparea institutii importante ale statului".

"Astfel liderul gruparii, Mihai Stan, a reusit sa-si creeze un cerc relational extrem de important, cerc relational din care fac parte functionari cu rang inalt din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerului Agriculturii, Senatul Romaniei, AVAS, Fondului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, ANAF, Fondul National de Garantare a Creditului Rural si alte structuri ale statului roman", noteaza anchetatorii in documentul citat.

Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane, printre care liderul gruparii, Daniel Ruse, si vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, iar Aurel Saramet va fi cercetat in libertate in dosarul bancherilor acuzati de inselaciune si spalare de bani, in care prejudiciul a fost estimat la 22 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.