Directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Saramet, a fost suspendat din functie in urma anchetei initiate de DIICOT, iar in cazul celor trei angajati ai Ministerului Economiei cercetati in acelasi dosar ministrul a decis incetarea activitatii in functiile ocupate.

"In cazul domnului Aurel Saramet au fost demarate procedurile de suspendare din functia detinuta in cadrul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM. Ministrul Economiei a dispus incetarea activitatii in functiile ocupate de celelalte trei persoane implicate in dosarul anchetat de DIICOT, urmand sa dispuna suspendare lor in situatia in care DIICOT va lua masura arestarii preventive", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, transmite MEDIAFAX.

Statul este, prin Ministerul Economiei, unicul actionar al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM. Fondul garanteaza creditele acordate de bancile comerciale in limita a maxim 80%.

DIICOT investigheaza 100 de persoane intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, suspectate ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.