Activitatea de cercetare-dezvoltare va ramane autonoma si sustinuta de minister, iar productia va fi manageriata de catre compania de stat Antibiotice Iasi.

"Institutul va fi reorganizat in asa fel incat sa supravietuiasca si sa aiba o perspectiva foarte clara pentru viitor, implicit ideea de a produce vaccinuri in Romania la un pret cu totul si cu totul diferit de ceea ce eram obligati sa importam", a spus Ponta, ministrul interimar al Sanatatii, citat de MEDIAFAX.

El a asigurat ca participatia statului la Antibiotice nu va fi vanduta.

Premierul nu a avansat insa un termen in care sa fie reluata productia de vaccin, spunand ca estimarea va fi prezentata de "cei care se pricep la asta".

Fostul ministru al Sanatatii Vasile Cepoi anunta, in 4 septembrie, pentru MEDIAFAX, ca aproape un milion de doze de vaccin antigripal vor fi achizitionate pentru imunizarea gratuita a populatiei la risc, in cadrul campaniei nationale a Ministerului Sanatatii, care va incepe dupa 15 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.