Cinci traficanti de droguri au fost arestati de Tribunalul Bucuresti, dupa ce au fost prinsi in flagrant delict, la Satu Mare, in timp ce vindeau 50 de kilograme de cocaina, cu puritate 90 la suta, pentru trei milioane de euro, stupefiantele fiind aduse pe ruta America de Sud - Spania - Romania.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la BCCO Bucuresti, au destructurat un grup infractional organizat transfrontalier constituit din cinci persoane, specializat in traficul international de cocaina.

"In fapt, membrii gruparii au organizat procurarea din America de Sud a cantitatii de 50 kilograme cocaina, puritate 90 la suta, au procedat la introducerea acesteia in Spania, pe cale maritima, dupa care au asigurat transportul drogurilor pe ruta terestra in Romania", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Cei cinci traficanti au fost prinsi in 17 octombrie, in municipiul Satu Mare, de catre procurorii DIICOT, in timp ce intentionau sa vanda cocaina pentru suma de trei milioane de euro.

Potrivit Politiei Romane, drogurile erau portionate in calupuri de un kilogram si ambalate in folie de diferite culori. Valoarea totala a drogurilor de mare risc este de cinci milioane de euro.

Procurorii DIICOT i-au retinut pe cei cinci membri ai gruparii, iar Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

In continuarea cercetarilor, anchetatorii au facut sapte perchezitii la mai multe adrese din municipiile Satu Mare si Bucuresti, unde au fost gasite 14 telefoane mobile si 16 cartele sim, doua laptopuri si o unitate centrala de calcul, un autoturism, 28.000 de euro si 12.000 de lei, despre sunt date ca provin din comiterea de infractiuni, a precizat Politia Romana intr-un comunicat de presa remis agentiei MEDIAFAX.

De asemenea, anchetatorii au gasit la perchezitii mai multe carduri bancare si cheia de la o cutie de valori, inchiriata intr-o unitate bancara.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

"In urma perchezitionarii casetei de valori au fost descoperiti si ridicati pentru continuarea cercetarilor 24.000 de euro si 20.000 de lei, bani suspectati ca ar proveni, de asemenea, din traficul de droguri", se arata in comunicatul Politiei Romane.

Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Anchetatorii au colaborat in aceasta cauza cu politistii din tarile implicate, a precizat Politia Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.