Incepand de miercuri, vremea se va incalzi. Astfel, in primele zile ale lunii noiembrie, vom avea temperaturi de 16-19 grade.

Vremea se va incalzi treptat, incepand de miercuri, in majoritatea regiunilor tarii, temperaturile maxime urmand sa se situeze, vineri, in intervalul 16-19 de grade si sa scada apoi, in prima saptamana din noiembrie, la valori normale pentru aceasta perioada a anului, potrivit ANM, care a lansat luni prognoza pana pe 8 noiembrie.

Banat
In intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, pentru ca, incepand cu 3 noiembrie, valorile termice sa scada de la o zi la alta, vremea devenind normala termic in ultimele zile ale perioadei de prognoza, cu maxime, in medie, de circa 12 grade si minime de 4 grade. Precipitatii mai importante cantitativ se vor semnala in intervalul 4-8 noiembrie.

In Crisana
In intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, apoi va scadea usor si constant, devenind normal spre sfarsitul perioadei de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 11 grade si minime de 3-4 grade. Dupa 4 noiembrie, vor cadea precipitatii pe arii extinse si, local, mai insemnat cantitativ, potrivit ANM.

Transilvania
In 31 octombrie, mediile minimelor nocturne vor cobori sub pragul limitei de inghet. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, iar spre sfarsitul primei saptamani din noiembrie, mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna. Probabilitatea de ploi pe arii extinse va fi mai mare in jurul datei de 4 noiembrie.

Maramures
Dupa 30 - 31 octombrie, va avea loc un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului de prognoza temperaturile medii vor deveni normale pentru prima decada a lunii noiembrie. Dupa 30 octombrie, ploile nu vor fi insemnate nici ca areal si nici cantitativ, se arata in prognoza pana la 8 noiembrie.

Moldova
Dupa 30 - 31 octombrie, vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta pana in 2 noiembrie, apoi va urma o usoara scadere, vremea devenind normala termic spre sfarsitul intervalului, cand mediile termice vor atinge circa 11 grade ziua si 4 grade noaptea. Ploile se vor inregistra pe arii destul de restranse si, in general, slabe cantitativ.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Dobrogea
Intre 31 octombrie si 2 noiembrie, vremea se va incalzi, apoi temperaturile vor scadea din nou, usor si treptat, devenind normale in ultimele zile ale prognozei. In prima saptamana din noiembrie, ploile vor fi putine si slabe cantitativ.

Muntenia

Intre 31 octombrie si 2 noiembrie, regimul termic va marca o crestere treptata, iar in intervalul 2-8 noiembrie valorile termice vor scadea usor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decada din noiembrie. Si aici, ploile vor fi, in general, slabe cantitativ si pe arii restranse.

Oltenia
Incepand cu 31 octombrie si pana pe 2 noiembrie, vremea se va incalzi treptata, iar intre 2 si 8 noiembrie, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru inceput de noiembrie, cu medii ale maximelor de circa 13 grade si si ale minimelor de 4 grade. Ploile, si in aceasta regiune, vor fi, in general, slabe cantitativ si pe arii restranse.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.