Social1 Decembrie 2005de Vladimir Ioan

Lectura de un minut

Directia de Sanatate Publica (DSP) sustine ca in 2001 se intocmise un studiu in care se anticipase izbucnirea pandemiei de rujeola. Desi raportul a fost intocmit cu bani de la UE si la acest studiu au participat institutiile decizionale care se ocupa de sanatatea publica, dosarul a ramas intr-un sertar, iar datele au ramas nefolosite.

"In anul 2001, DSP impreuna cu Institutul de Sanatate Publica (ISP) si DSP-urile judetene au intocmit un studiu amplu despre posibilitatea aparitiei unor epidemii. La acest studiu au participat foarte multi voluntari din randul populatiei, carora li s-au recolat probe de sange si li s-au facut analize.

In urma cercetarii a rezultat ca 40% din populatia vaccinabila nu fusese imunizata contra rujeolei si s-a pronosticat ca la sfarsitul lui 2004, inceputul lui 2005 va izbucni aceasta epidemie", ne-a declarat doamna Rodica Costinea, directoarea DSP. Ministrul Sanatatii a fost informat de existenta acestui raport si a cerut o ancheta care sa descopere de ce nu au fost folosite datele si care sunt vinovatii.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.