Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti a anuntat ca nu a fost instiintata cu privire la cazul cetateanului rus suspectat de spionaj.

Potrivit realitatea.net, reprezentanta diplomatica a emis un comunicat de presa in care subliniaza ca autoritatile romane nu au transmis informatii cu privire la retinerea unui cetatean rus.

Reprezentantii Ambasadei Rusiei au afirmat ca vor face o nota verbala catre Ministerul roman de Externe pentru clarificari.

"Ambasada Rusiei nu are nicio informatie despre un cetatean rus retinut de autoritatile romane pe 19 octombrie. Daca cazul chiar a avut loc, noi nu am primit nicio informatie. Vom face o cerere autoritatilor Romaniei pentru clarificare. Vom trimite o nota verbala MAE pentru a ne oferi detalii. Fara informatii, nu putem face niciun alt comentariu", a declarat, pentru MEDIAFAX, consulul Andrei Lancikov, de la Sectia Consulara a Ambasadei.

De asemenea, consulul a subliniat faptul ca, potrivit legislatiei internationale, autoritatile romane sunt obligate sa notificie Sectia Consulara a ambasadei atunci cand retin un cetatean al tarii respective.

Lancikov a mentionat ca Sectia Consulara nu a fost contactata nici de cetateanul rus mentionat in legatura cu acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.