Romania a preluat, in urma candidaturii depuse de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), conducerea Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

Decizia a fost adoptata cu unanimitate de voturi la Campeche (Mexic), unde are loc in aceste zile a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT, se arata intr-un comunicat MDRT.

Intentia de a candida pentru aceasta functie a fost anuntata la reuniunea Consiliului din luna iunie, in contextul in care Romania a detinut succesiv, in ultimii trei ani, functiile de membru, vicepresedinte si prim-vicepresedinte in cadrul acestui organism, potrivit institutiei.

"Pe durata detinerii presedintiei, de comun acord cu ceilalti membri, vom stabili si vom dezvolta o serie de proiecte menite sa contribuie la atingerea obiectivelor OMT. Ca romani, va trebui sa stim sa profitam de aceasta oportunitate si pentru a ne promova pe harta turistica mondiala", a afirmat ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, scrie MEDIAFAX.

Romania va exercita mandatul de presedinte al Consiliului Executiv al OMT pe o perioada de un an, pana in toamna anului 2013.

Consiliul Executiv al OMT, format din 32 de state membre, este structura de conducere care coordoneaza activitatea organizatiei in intervalul dintre sesiunile Adunarii Generale si asigura indeplinirea activitatilor organizatiei.

OMT este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public. Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.