Cel mai mare tarc destinat ursilor din rezervatia de la Zarnesti a fost inaugurat de asociatia "Milioane de prieteni" Brasov.

Tarcul pentru ursi, care este al treilea din rezervatie, dar cel mai mare ca dimensiuni, are noua hectare de teren impadurit, fiind construit in sapte luni. Investitia totala, de circa 280.000 euro, a fost suportata in intregime de organizatia World Society for the Protection of Animals (WSPA) din Marea Britanie, potrivit Wall-Street.ro.

In tarc a fost amenajat un observator natural, un fel de barlog, unde turistii pot intra si admira ursii in habitatul lor natural. Turistii pot intra in observator printr-un tunel de acces de 35 de metri lungime, iluminat, zidurile acestuia avand o grosime de 30 de centimetri, iar geamurile fiind similare celor antiglont.

"Geamurile au circa 20 de milimetri grosime, iar ramele lor sunt fabricate dintr-un metal special foarte rezistent. In acest barlog vor putea intra grupuri de cate 10 - 15 persoane care vor putea admira ursii in deplina siguranta. Deasupra buncarului am pus crengi si pietre, astfel incat sa semene cu o denivelare naturala. Pentru ca nu vor simti ca oamenii sunt in prejma lor, ursii se vor comporta normal, iar amplasarea observatorului in apropierea unui bazin unde ursii vor veni la scaldat va oferi turistilor imagini de neuitat", a spus Cristina Lapis, presedinta Asociatiei "Milioane de Prieteni", la inaugurarea tarcului.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.