Stella Boonshoft este o tanara supraponderala care a avut curajul sa puna o poza cu ea in lenjeria intima pe Internet, pornind o dezbatere aprinsa.

Cat de "mare" este "prea mare"? Cat de "slaba" trebuie sa fii pentru a fi acceptata de societate? Acestea sunt doar cateva dintre problemele ridicate de fotografia Stellei. Aceasta a aparut pe site-ul de fotografie "Humans of New York" al lui Brandon Stanton unde sute de mii de oameni au vazut poza cu tanara in sutien si si-au aratat aprecierea.

Inainte de asta, Stella a pus poza pe contul ei de tumblr.

Stella Boonshoft a spus ca la inceput ii venea sa planga meditand la ideea ca se va expune in acest fel, dar a vrut sa lase fotografia publicata pentru ca "mesajul este mai important decat complexele pe care le-as avea eu".

Stella Boonshoft in propriile cuvinte:

"AVERTISMENT: Poza ar putea fi considerata obscena pentru ca subiectul ei nu este o persoana slaba. Si stim cu totii ca doar persoanele slabe pot sa-si arate abdomenul si sa fie sarbatoriti pentru asta. Ei bine eu nu voi accepta asta. Acesta este corpul meu, nu al tau. Al meu. Adica deciziile pe care le fac in privinta lui sunt ale mele si nu sunt treaba ta. Marimea mea nu este treaba ta.
Daca burta si bratele cu grasime si vergeturile sunt obscene pentru tine, atunci este in regula. Dar nu imi voi ascunde corpul pentru a nu te ofensa.
Aceasta imagine este dedicata barbatului care la biserica mi-a spus ca am burtica prea mare cand aveam cinci ani.
Aceasta imagine este dedicata antrenorului de calarie care mi-a spus ca eram prea grasa cand aveam noua ani.
Aceasta imagine este dedicata fetei din tabara care mi-a spus ca as fi foarte draguta daca as scapa de cateva kilograme.
Aceasta imagine este dedicata tuturor agentilor de publicitate care ne vand crema pentru vergeturi desi este cel mai normal lucru (eu am ramas cu ele de la pubertate).
Aceasta imagine este dedicata baiatului de la petrecere care mi-a zis ca seman cu o balena.
Cel mai mult si mai mult, aceasta imagine imi este dedicata mie, fetei care si-a urat corpul atat de mult incat a luat masri extreme pentru a incerca sa-l schimbe. Fetei care a plans ore in sir deoarece nu putea sa fie slaba.
Am trecut de asta.
Acesta este corpul meu. Acceptati-l."

Sursa: thebodyloveblog.tumblr.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.