Poftele - si nu ne referim aici la senzatia de foame - sunt adesea o modalitate de comunicare cu organismul nostru.

Atunci cand corpul sufera de lipsa unui nutrient, se declanseaza aceasta senzatie de pofta. De aceea trebuie sa stim ce ascund aceste pofte si care sunt cu adevarat alimentele de care avem nevoie, scrie Healthy.ro.

Daca ai pofta de acru

Se intampla uneori sa iti fie pofta de un fruct acru, de corcoduse, de muraturi sau chiar de otet?

Pofta de acru nu este deloc de neglijat! Aceasta indica un deficit enzimatic al ficatului si vezicii biliare - probabil ai trecut printr-o perioada solicitanta, de convalescenta sau ai omis sa mai consumi fructe si legume proaspete.

Alimentele de care ai nevoie:

Salata verde;
Verdeturi crude, in special patrunjel care are un continut bogat in vitamina C si fier;
Fructe verzi sau portocalii;
Legume crucifere: varza, broccoli, gulie, conopida;
Telina;
Sfecla rosie;

Daca ai pofta de dulce

Pofta de dulce ascunde frecvent o nevoie de crom. Daca ai pofta in special de ciocolata, atunci poti avea o carenta si de magneziu sau poti avea glicemia scazuta ori diabet. Sau poti avea predispozitie la diabet.

Alimentele de care ai nevoie:

Ai nevoie de ciocolata, dar nu orice fel de ciocolata. Este indicat sa faci in casa ciocolata cu un continut de 80-90% cacao, iar restul: putin unt si eventual fructe de orice fel - noi iti recomandam fructe ducli sau acre ca ananas, fructe de padure, caise, piersici, portocale, banane. NU exagera cu ciocolata, 1-2 lingurite pe zi sunt suficiente.

Branza;
Fructe oleaginoase crude: nuci, seminte, arahide etc.;
Struguri si alte fructe dulci;
Fasole boabe;
Mazare;
Pui si ficat de pui.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.