Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a amanat, luni, pentru 19 noiembrie dezbaterile in procesul in care Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus sunt judecati pentru santajarea unor persoane, de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje TV compromitatoare.

Potrivit MEDIAFAX, la iesirea din sediul Judecatoriei Sectorului 1, unde se judeca dosarul in care este acuzat de santaj, Dan Diaconescu a vorbit despre privatizarea Oltchim, aratand ca a dovedit ca Guvernul voia sa vanda combinatul pe trei milioane de euro unui investitor polonez, care urma sa il vanda la randul lui la fier vechi, referindu-se la compania PCC SE, actionar minoritar al combinatului din Valcea, care a oferit 13,4 milioane de lei la licitatia pentru privatizarea Oltchim.

Intrebat daca ar mai participa la o eventuala viitoare licitatie pentru privatizarea Oltchim, Diaconescu a raspuns afirmativ, spunand ca partenerii sai sunt pregatiti cu banii pentru relansarea combinatului.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie il acuza pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, de doua infractiuni de santaj.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul unei comune din judetul Arad, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.