Guvernul are nevoie de ajutorul CE in privinta corectiilor financiare. Masini confiscate de la clanul Bratianu. Atentate in Beirut si Iran.

Business

Moneda nationala s-a tranzactionat intr-un interval ingust in sesiunea interbancara de vineri, aproape de 4,58 lei/euro, intr-o sedinta cu volume reduse de valuta vanduta, potrivit dealerilor.

Guvernul a cerut sprijinul CE pentru identificarea unei solutii legate de corectiile financiare care trebuie aplicate Romaniei, dupa ce s-a constatat ca daca aceste corectii, de pana la 25%, vor fi aplicate in acest an, Romania va iesi din tinta de deficit convenita cu FMI, afirma premierul Ponta.

Cererea anemica de PC-uri la nivel mondial, presata de criza economica mondiala si interesul tot mai mare al cumparatorilor pentru electronicele mobile, trage in jos profitabilitatea Microsoft si AMD, care s-au alaturat Intel cu rezultate trimestriale si estimari sub asteptari, relateaza Bloomberg.

Social

Guvernul va elabora o strategie pe termen "foarte lung" privind siguranta rutiera, care sa reglementeze mai eficient modul de acordare a permiselor de conducere si a licentelor pentru transportatorii de persoane si marfa, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

DIICOT a confiscat un Ferrari, doua Maybach, doua BMW seria 7, doua Mercedesuri, un Hummer si doua Audi A8 in urma perchezitiilor la locuintele membrilor clanului "Bratianu" din judetul Olt.

Oficiul OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului va trimite in Romania o misiune de monitorizare a alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, informeaza site-ul organizatiei.

International

O explozie provocata de o masina-capcana a avut loc, vineri, intr-un cartier din estul orasului Beirut, capitala Libanului, informeaza AFP.

Creatorul de moda Karl Lagerfeld a spus ca presedintele francez François Hollande este un "imbecil" si a criticat politica "dezastruoasa" pe care acesta a adoptat-o contra "bogatilor", informeaza lefigaro.fr.

Un sinucigas a comis astazi un atentat terorist langa o moschee din sud-estul Iranului, in urma caruia o persoana a murit si alte cateva au fost ranite.

Citeste si:
Zelenski acuză Iranul că minte în privinţa dronelor trimise Rusiei
Zelenski acuză Iranul că...

Politica

Fostul ministru de Externe Andrei Plesu i-a sfatuit pe studentii de la Jurnalism din Cluj-Napoca "sa nu se indragosteasca in politica", afirmand ca "este ridicol sa te indragostesti" de Crin Antonescu sau de Traian Basescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lifestar

Lungmetrajele "The Master", de Paul Thomas Anderson, si "Moonrise Kingdom", de Wes Anderson, au fost nominalizate la Gotham Independent Film Awards 2012, distinctii acordate productiilor cinematografice independente realizate in afara marilor studiouri hollywoodiene, relateaza variety.com.

Incredibil

Roverul Curiosity a "gustat" pentru prima data praful de pe Marte joi, testand cu aceasta ocazie dispozitivele cu care este echipat, pentru a afla daca "planeta rosie" detine sau a detinut in trecut

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.