Federatia Nationala a Sindicatelor Soferilor din Romania (FNSSR) se declara impotriva rovinietei si ameninta cu declansarea unor actiuni de protest, in cazul in care aceasta nu va fi anulata.
Vicepresedintele federatiei, Marin Neagu, a declarat ca Biroul operativ a hotarat sa trimita o scrisoare deschisa pe aceasta tema presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in care sindicalistii isi exprima dezacordul fata de instituirea acestei taxe.
Liderul sindical a precizat ca, in cazul in care noua taxa nu va fi anulata sau nu vor fi gasite solutii pentru evitarea platii duble sau chiar triple (daca se ia in calcul si taxa de pod sau de autostrada, aplicata pe unele sectoare de drum), sindicalistii vor declansa actiuni de protest. Calendarul acestor proteste ar urma sa fie stabilit la Sibiu, in perioada 20-22 ianuarie, la sedinta Consiliului National al federatiei sindicale.
Federatia Nationala a Sindicatelor Soferilor din Romania are constituite filiale in toate judetele, numarand in prezent aproximativ 30.000 de membri.