Aproximativ doua milioane de lucratori romani, dintre cei 4,3 milioane inregistrati oficial, se afla sub pragul saraciei.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" cere cresterea valorii salariului minim garantat in plata de la 1 ianuarie 2013 la cel putin 850 lei, scrie MEDIAFAX.

Data de 17 octombrie este marcata pe plan international ca Ziua de Lupta Impotriva Saraciei, a precizat Cartel Alfa, aratand in acest context ca veniturile unor categorii sociale din Romania sunt sub pragul minimului necesar pentru asigurarea conditiilor minime de subzistenta.

"Trebuie eliminate politica de tip comunist care ii tine pe lucratori sub pragul minim de saracie, facandu-l dependent de ajutorul social al statului. Cresterea salariului minim face posibila reducerea cheltuielilor sociale ale bugetului de stat, un alt beneficiu fiind premiza reducerii costurilor angajatorului pentru fiecare lucrator. In Romania exista circa 2.000.000 de lucratori care se afla sub pragul de saracie, din cei 4.300.000 de lucratori inregistrati oficial", se arata intr-un comunicat de presa al confederatiei sindicale remis agentiei MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.