Trei sferturi din persoanele traficate prin munca fortata sunt barbati, iar numarul total al victimelor a crescut cu 29 de procente in 2011, potrivit datelor centralizate de Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP)

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) Ioan Nicolae Cabulea a declarat miercuri ca barbatii traficati prin munca au intre 26 si 30 de ani, provin din mediul rural si au un nivel mediu de educatie, relateaza MEDIAFAX.

Cabulea a mai spus ca principalele judete din care provin victimele traficului de persoane sunt Ialomita, Iasi si Salaj, iar principalele tari de destinatie alese de traficanti sunt Spania, Grecia, Cehia, Cipru si Germania.

Secretarul de stat din MAI a precizat ca acestia lucreaza in special in domenii precum constructiile, hotelier, vanzare de ziare sau curatenie.

Ioan Nicolae Cabulea a mai declarat ca, in 2011, au fost inregistrate 1.048 de victime ale traficului de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.