Medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia au declarat ca femeia care si-a aruncat copilul dintr-un taxi pe Podul Grant era sub tratament pentru tulburari de comportament, insa a intrerupt medicatia.

"Pacienta de 40 de ani a fost internata joi de urgenta prin procedura non-voluntara. Se confirma si ea a confirmat ca s-a adresat serviciilor de psihiatrie din localitatea Oradea si i s-a recomandat un tratament pe care il face, dar cu intreruperi, pentru ca ea asa considera, iar asta explica recidivarea bolii", au declarat doctorul Rodica Nastase de la Spitalul Alexandru Obregia.

De asemenenea, reprezentantii Spitalului au explicat faptul ca gestul facut de femeie a fost provocat de boala, mai exact un "episod psihotic", si nu de un rationament lucid, relateaza rtv.net.

"Explicatia care ne-a dat-o noua, nu la organele de politie, a fost ca nu a intentionat nicio secunda sa-si arunce copilul si a venit cu el la Bucuresti pentru ca il considera in pericol. Acest sentiment al ei, ca este in pericol, tine de boala. Episodul psihotic poate fi provocat de mai multe boli - schizofrenie, tulburare paranoida -, dar diagnosticul se pune dupa o serie de analize de specialitate", explica dr. Rodica Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.