Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la MAI".

Potrivit deciziei instantei Tribunalului Bucuresti, Catalin Chelu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru dare de mita si cumparare de influenta, pedeapsa ce a fost majorata cu un an pentru gravitatea faptelor. Omul de afaceri Catalin Chelu va avea astfel de executat sase ani de inchisoare.

Totodata, instanta i-a condamnat pe Nitache Stefan Badea la patru ani de inchisoare cu executare, pe Gabriel Constantinescu la doi ani de inchisoare cu suspendare si pe Cristi Antonel Bunu la sase luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta a mentinut sechestul asigurator impus de procurorii DNA pe banii ridicati la momentul sechestrului si a ridicat sechestrul de pe mai multe bunuri ale lui Catalin Chelu.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, relateaza MEDIAFAX.

In acest dosar, trimis instantei in decembrie 2010, Catalin Chelu a fost acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, apropiati ai omului de afaceri galatean, de complicitate la dare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.