Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, Remus Mitrea, a fost arestat preventiv, in noaptea de joi spre vineri, de Tribunalul Iasi, pentru luare si dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, fiind acuzat ca pretindea bani de la firme care doreau sa obtina aviz de mediu. 

Potrivit sefului DNA Iasi - Serviciul Teritorial, Luminita Merisescu, directorul APM Vaslui a fost retinut joi dimineata, iar in cursul noptii a fost prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva, transmite MEDIAFAX.

Ulterior, magistratii au emis mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Mitrea.

"Pana in prezent ii sunt aduse 11 capete de acuzare, printre care luare si dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani. Suntem in faza de inceput a anchetei si este posibil sa mai apara si alte infractiuni", a spus Merisescu.

Remus Mitrea este acuzat ca, in calitate de director al APM Vaslui, pretindea diverse sume de bani de la firme care doreau sa obtina aviz de mediu.

El este director al APM Vaslui din anul 2009.

In 2 octombrie, reprezentantii DNA au ridicat calculatoare si documente de la Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, conducerea agentiei afirmand atunci ca nu a primit explicatii din partea procurorilor si ca a fost ceruta documentatia privind autorizatiile de mediu emise pentru mai multe societati din judet.

"La sediul APM Vaslui s-a prezentat un lucrator al DNA care a ridicat computerul de la mine din birou si de la un serviciu din cadrul institutiei. In plus, mi s-au cerut si autorizatiile de mediu emise pentru mai multe societati comerciale din judetul Vaslui. Nu stiu care este scopul actiunii, dar se pare ca ar fi vorba de o reclamatie facuta de un fost angajat al institutiei, concediat in primavara acestui an. Nu am niciun fel de emotii pentru ca la institutia pe care o coordonez s-a lucrat si se lucreaza doar cu respectarea legii", declara atunci dir


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.