Seful vamii din Calarasi, Ion Voicu, a fost retinut, joi, alaturi de alte 12 persoane, de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pentru contrabanda cu motorina, informeaza surse judiciare.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii DIICOT au retinut 13 persoane, intre care pe seful vamii din Calarasi si alti patru vamesi.

In 11 septembrie, seful vamii Calarasi, Ion Voicu, a fost luat din locuinta sa, de politisti de la Serviciul de Interventie Rapida al Politiei, fiind dus la sediul Vamii Calarasi, unde au loc perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala cu combustibil, cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au gasit la locuintele si la firmele perchezitionate un adevarat parc cu masini de lux.

Treizeci si trei de perchezitii s-au facut atunci la locuintele unro persoane si la sediile mai multor societati comerciale din municipiile Constanta, Bucuresti, Calarasi si judetele Sibiu, Giurgiu, Prahova, Alba si Valcea, fiind vizat un grup infractional organizat specializat in activitati de evaziune fiscala cu combustibili.

Conform unui comunicat al DIICOT, gruparea era constituita din opt persoane care sunt acuzate ca au achizitionat peste 11.000 de tone de motorina Euro 5 in regim suspensiv de la plata accizelor, in scopul transformarii in produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu si motorina Navo, prin antrepozitul fiscal situat in municipiul Calarasi, insa in realitate au revandut motorina prin statii de distributie a carburantilor, fara sa plateasca taxele aferente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.