Un nou studiu cu privire la vaccinul impotriva Virusului Papilloma Uman (HPV), Gardasil, detinut de compania Merck & Co., a aratat ca nu au fost gasite dovezi pentru asocierea dintre administrarea acestui vaccin si probleme majore de sanatate.

Studiul, realizat de Kaiser Permanente la comanda Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite, precum si a Agentiei Europene de Medicamente, si finantat de Merck, a monitorizat 190.000 de femei timp de 60 de zile dupa administrarea vaccinului. Potrivit cercetatorilor care au lucrat la el, desi "au existat sanse de sase ori mai mari ca pacientele sa lesine in ziua administrarii injectiei decat in zilele urmatoare, si de 1,8 ori mai mari ca acestea sa raporteze infectii ale tesutului la doua saptamani de la administrare", medicamentul a fost declarat "sigur", scrie Healthy.ro.

Potrivit studiului, atat lesinurile cat si problemele de piele sunt efecte secundare ale vaccinurilor in general, nefiind direct asociate cu vaccinul anti-HPV. Din cele 190.000 de femei testate, 44.000 au primit doza recomandata de 3 injectii.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.