Curtea de Apel Bucuresti a decis ridicarea interdictiei de a parasi tara stabilita de procurorii DNA in cazul lui Sorin Blejnar, in dosarul in care este cercetat, alaturi de Codrut Marta si Viorel Comanita, pentru ca ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro. 

Potrivit MEDIAFAX, in 3 octombrie, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care instrumenteaza dosarul fostului sef al ANAF a emis o ordonanta prin care a prelungit cu 30 de zile masura prin care lui Blejnar i-a fost interzis sa paraseasca tara.

Decizia a fost contestata de Blejnar la Curtea de Apel Bucuresti, care a admis, marti, solicitarea si a dispus ridicarea interdictiei.

Procurorii anticoruptie au atacat cu recurs decizia Curtii de Apel Bucurestiu, dosarul urmand sa ajunga la instanta suprema.

Procurorii DNA il acuza pe fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, un grup infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist, vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.