Cauciucurile de iarna vor fi obligatorii chiar inainte de 1 noiembrie. Asta evident in functie de vreme.

Daca ninge, iar drumurile vor fi acoperite cu un strat de zapada, atunci soferii vor putea circula numai cu anvelope de iarna. Deja multi conducatori auto au inceput sa mearga la vulcanizari pentru a-si schimba cauciucurile.

Potrivit prognozei meteo in mai multe zone ale tarii, mai ales la munte, va ninge incepand de luna viitoare, scrie rtv.net.

"Legea prevede ca pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei autovehiculele trebuiesc echipate cu anvelope de iarna. Nici 15 octombrie, nici 1 noiembrie nu este data de la care masinile trebuie sa aiba cauciucuri de iarna. Toata presa a luat ca etalon data de 1 noiembrie, pentru ca este data de la care cauciucurile de iarna au fost obligatorii in 2011, dar nu este asa", a spus Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere din Politia Romana, la Romania TV.

Anvelopele de iarna au ramas cam la acelasi pret ca anul trecut. In continuare sunt cautate cele la mana a doua, care sunt la jumatate de pret fata de cele noi: intre 65 de lei si 400 de lei. Cele noi pleaca de la 200 de lei si ajung la 800 - 900 de lei pentru masinile de teren. Pentru inlocuirea anvelopelor, soferii mai trebuie sa mai scoata din buzunar inca 60-70 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.