Aproximativ 500 de angajati ai SRTv s-au adunat luni, in jurul orei 10.00, in curtea institutiei si protesteaza fata de procesul de concediere colectiva din TVR, in urma caruia vor fi desfiintate 872 de posturi.

Reprezentantii Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.) au declarat pentru MEDIAFAX ca actiunea este spontana si a fost declansata in contextul in care, in noaptea de sambata spre duminica, administratia Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a afisat pe site-ul intern al institutiei comisiile care ii vor evalua pe angajatii TVR in vederea aplicarii planului de restructurare.

"Protestam nu neaparat fata de aceste comisii, ci vizavi de modul in care a fost conceputa aceasta restructurare. Noi avem un proiect de restructurare, dar nu au tinut cont de el si nici de punctul nostru de vedere", au spus reprezentantii SPUS TV.

Acestia au precizat ca, in timpul negocierilor cu administratia TVR, reprezentantii sindicatului au cerut ca numarul posturilor care vor fi desfiintate in SRTv sa fie mai mic decat cifra aprobata prin Hotararea CA din 28 august, insa conducerea Televiziunii Romane a acceptat doar 55 de posturi in plus fata de schema organizationala initiala. In noua schema organizationala vor ramane 2.395 de locuri de munca, urmand sa fie desfiintate doar 872 de posturi, fata de cele 962 propuse initial.

"Noi am cerut 247 de posturi in plus, dar au decis sa mentina doar 55 de posturi in plus. Noi am cerut 247 de posturi in plus ca sa nu se produca ruptura in activitatea TVR, pentru ca nu suntem fabrica de nasturi sau suruburi, suntem o institutie de cultura", au spus reprezentantii SPUS TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.