Obiectele pirotehnice vor putea fi folosite doar in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, in acest an fiind interzise persoanelor fizice atat folosirea petardelor, cat si a pocnitorilor.

Pentru a putea detine si comercializa obiectele artizanale si de distractie, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa obtina, in prealabil, autorizatia Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti si a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si sa se inregistreze.

Potrivit unui ordin emis de ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, cei care nu respecta prevederile Legii referitoare la regimul materialelor explozive risca amenzi cuprinse intre 30 si 60 milioane de lei vechi. In acest an, numai in Bucuresti au ajuns pana acum 14-15 containere cu obiecte pirotehnice, de toate genurile, importate din China, o parte din ele fiind deja folosite.

Conducerea Politiei Romane va initia, in perioada 21 decembrie 2005-15 ianuarie 2006, Planul National de Actiune "Racheta 2005". Astfel, se vor face verificari la sange, urmarindu-se ca, la eliberarea si vizarea anuala a autorizatiilor persoanelor fizice si juridice care efectueaza operatiuni cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, acestea sa indeplineasca toate conditiile legale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.