Ministerul Justitiei a publicat vineri lista candidatilor pentru functiile de procuror general si sef al DNA.

Pentru functia de procuror general al Parchetului ICCJ s-au inscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, detasat in functia de sef al DLAF, Codruta Kovesi, detasata la MAE, Vasile Ionita, Ioan Irimie, Paula Tanase, dar si Constantin Sima si Viorica Stoica.

Constantin Sima si Viorica Stoica s-au inscris atat pentru functia de procuror general al Parchetului, cat si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general a fost, insa, respinsa intrucat el nu mai este procuror, iesind la pensie in urma cu cativa ani, dupa ce CSM a declansat o ancheta impotriva sa in legatura cu solutionarea dosarelor Revolutiei si mineriadei, scrie romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.