In constructia bugetara pe 2013 sunt premisele unei cresteri a salariului minim pe economie, a declarat joi, la conferinta CONPIROM, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

"Cred ca pana in 30 octombrie vom avea un draft al bugetului pe 2013 astfel incat sa ancoram in realitate salariul minim cu ceea ce se doreste prin bugetul Romaniei pe 2013. Odata cu proiectarea bugetului pe 2013 va avea loc o discutie in ceea ce priveste salariul minim pe economie, cerinta pe care nu numai sindicatele, dar si patronatele o au”, a spus Liviu Pop, intrebat de jurnalisti despre protestele de joi, din fata Guvernului.

CNS ”Cartel ALFA” organizeaza joi, intre orele 12.00 - 16.00, o actiune de protest in Piata Victoriei, in fata Palatului Guvernului.

Principalele solicitari ale sindicalistilor sunt modificarea de urgenta a Legii dialogului social si cresterea valorii salariului minim garantat in plata de la 1 ianuarie 2013 la cel putin 850 lei, scrie evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.