Seful Garzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a declarat, joi, ca au fost verificate acordurile de mediu obtinute de Robert Negoita pentru Confort City si sunt in regula, constructorul fiind invitat vineri la o intalnire privind colectarea deseurilor rezultate in urma incendiului.

Emil Grigore a declarat pentru MEDIAFAX ca nu s-a constatat vreo incalcare in emiterea acestor documente, precizand ca investitorul nu avea nevoie si de o autorizatie de mediu pentru constructie, fiind vorba de un complex de locuinte.

Seful Garzii de Mediu Ilfov a precizat ca acordul de mediu, ca si autorizatia de constructie pentru Confort City au fost emise pentru Robert Negoita, ca persoana fizica.

Incendiul din ansamblul rezidential Confort City, aflat in localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni, la granita cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit marti la mansarda unui bloc cu 11 niveluri.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, in urma caruia au fost distruse aproape in totalitate 24 de apartamente aflate la mansarda, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune in proportie de 10-30 la suta.

Totodata, unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5 la suta, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafata de aproximativ 5 la suta a fost afectata izolatia de polistiren a imobilului, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Complexul Confort City, detinut de fratii Robert si Ionut Negoita, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adauga parcari, doua minimarketuri, o gradinita, locuri de joaca pentru copii si parcuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.