Influenta negativa a cafelei era asociata pana nu de mult cu cofeina care crestea tensiunea, insa conform unor noi studii, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca un consum constant de cafea decofeinizata mareste riscul aparitiei unor boli de inima, informeaza publicatia poloneza "Gazeta Wyborcza".
Rezultatele cercetarilor, facute publice de Asociatia Americana de Cardiologie, arata ca "fara cofeina" nu inseamna neaparat "sanatos". Ba mai mult - poate insemna "mai putin sanatos".
Studiul a fost realizat pe un esantion de 187 de persoane, timp de trei luni. Oamenii de stiinta avanseaza o explicatie simpla pentru acest fapt: poate ca este vorba, pur si simplu, de soiuri diferite de cafea. Cea fara cofeina este produsa din cafea robusta - soi mult mai tare decat cel folosit de regula in amestecurile cu cofeina - arabica. "Oricum, in ciuda a ceea ce se crede in general, nu cafeaua cu cofeina, ci cea fara cofeina este mai periculoasa pentru inima", a concluzionat Robert Superko, seful echipei de cercetatori.
Despre autor:
Sursa: Libertatea
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Când nu mai poți avea încredere în nimeni... ai încredere în sufletul tău
Sursa: kudika.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro