Ficatul este cel mai frecvent afectat de virusurile hepatitice care produc hepatite acute si cornice, afectiuni care pot evolua spre ciroza sau cancer hepatic.

Anghinare

Ceaiul din frunze de anghinare contine substante cu actiune de stimulare a sintezei hepatice de acizi biliari si a secretiei biliare. De asemenea, ceaiul de anghinare stimuleaza excretia biliara a colesterolului, astfel incat scade colesterolul “rau” din sange. Ceaiul de anghinare stimuleaza functia antitoxica a ficatului , dar si diureza. Ceaiul de anghinare se poate indulci cu miere si se bea de 3 ori pe zi inintea meselor principale, scrie Healthy.ro.

Se incepe cu o cantitate de 2 lingurite planta / 300 ml apa clocotita (din care se bea fractionat, pe parcursul zilei) si se creste treptat pana la 5 lingurite (maxim) in decurs de o luna.

Curele se fact timp de o luna, cu pauza de o luna intre cure.

Cure de fructe

Curele de fructe se recomanda pentru refacerea functiilor hepatice si detoxifiere. Sunt indicate zile de fructe, in care nu se consuma niciun alt aliment in afara de fructul respectiv. Pentru afectiunile hepatice sunt recomandate regimuri cu urmatoarele fructe:

- pepene verde
- prune
- visine
- cirese
- struguri

Cititi intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.