Presedintele Traian Basescu va participa, in 1 decembrie, la manifestarile organizate in Piata Universitatii din Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, alaturi de Anca Boagiu, Adriean Videanu si Mioara Mantale, informeaza un comunicat al MIE.

Conform comunicatului, evenimentul, intitulat "Europa la noi acasa", este organizat de Ministerul Integrarii Europene si Primaria Municipiului Bucuresti prin ArcuB - Centrul de Proiecte Culturale.
Programul artistic al acestei zile, care se va desfasura intre orele 14.30 - 23.00, va incepe cu ansambluri folclorice ale minoritatilor din Romania, iar de la 17.30 va avea loc defilarea Garzii de Onoare a Regimentului 30 Garda si Protocol "Mihai Viteazul" (dinspre Bulevardul Magheru catre Troita de la Universitate), urmata de arborarea drapelului pe fatada Teatrului National si intonarea Imnului de catre Orchestra Armatei, se arata in comunicat. De asemenea, la ora 18.05, primarul Capitalei va aprinde luminile pentru Sarbatorile de iarna pe Bulevardul Magheru. Conform sursei citate, la programul artistic vor participa: Corul Accoustic, Ansamblul "Cununa Carpatilor", Cornelia si Lupu Rednic, Ansamblul "Burnasul", Orchestra de Muzica Populara "Lautarii" impreuna cu Nicolae Botgros din Chisinau, care ii vor acompania pe artistii Mioara Velicu, Florica Zaha, Gheorghe Turda, Andreea Voica, Nicolae Sabau, Mariana Ionescu Capitanescu, Radu Ille.

Incepand cu ora 11.00 si pana la finalul spectacolului, pe platoul din fata Teatrului National vor fi instalate doua pavilioane in care vor fi expuse materiale de promovare a tarilor membre si candidate la Uniunea Europeana, precum si ale MIE. Vor fi amenajate doua expozitii: una cu vanzare de mancaruri specifice tarilor UE, iar cealalta cu uniforme si steaguri din istoria Armatei Romane. Potrivit comunicatului, va fi amplasat un centru de informare-recrutare. Conform sursei citate, la organizarea acestui eveniment, circulatia rutiera va fi deviata pe ambele sensuri de la Universitate pana la intersectia Bulevardul Nicolae Balcescu cu strada Dem. I. Dobrescu si de pe strada Batistei, de la Bulevardul Nicolae Balcescu pana la strada Jean-Louis Calderon, intre orele 17.00-17.45.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.