Glicemia reprezinta concentratia glucozei in sange, glucoza fiind un zahar implicat in foarte multe procese ale organismului, avand totodata si rol hranitor.

Variatiile de glicemie (hipoglicemia – concentratie mai mica de glucoza in sange decat la normal – si hiperglicemia – concentratia glucozei peste parametrii normali) pot reprezenta una din cauzele principale in multiple boli si afectiuni mintale, specialistii sustinand ca unul din cele mai afectate organe in ceea ce priveste variatiile de glicemie fiind creierul, scrie Healthy.ro.

Palpitatiile

Daca simiti ca inima va bate deodata mai repede si obositi in acest moment, abia aveti aer si trebuie sa va opriti dn activitatea pe care o aveati – foart probabil aveti palpitatii. Palpitatiile pot sa apara atat in cazul variatiilor de glicemie (de exemplu in diabet) dar si in alte afectiuni, cum sunt cele cardiace de exemplu sau in cazul obezitatii.

Ameteala, tremuraturi, lesin

Daca simtiti ca brusc incepeti sa ametiti, simtiti un tremor periferic care de ceilalti poate fi insesizabil, fosrt probabil aveti o variatie brusca de glicemie. In cazurile de hipoglicemie puteti avea si senzatie de lesin, acest simptom putand sa apara si atunci cand glicemia este atat de mult cescuta incat pacientul se apropie de coma.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.