Spunem ca trebuie sa cunosteti aceste curiozitati despre creierul uman pentru ca unele dintre ele au sens vital.

Stiai ca neuronii se pot regenera?

Teoria ca neuronii nu se pot regenera aste astazi destul de limitata. Cercetatorii in biologie celulara si in boli neurologice au observat motivele pentru care oamenii reactioneaza diferit in fata unui accident vascular cerebral, unii avand sechele si altii „vindecandu-se” pentru aceeasi localizare a accidentului vascular cerebral, potrivit Healthy.ro.

Care este explicatia? Evolutia spre bine sau rau in urma unui AVC (accident vascular cerebral) depinde de starea de sanatate a bolnavului in momentul in care s-a instalat, dar si de starea sistemului nervos, de cum a fost acesta protejat de-a lungul vietii. Dar stiati ca in creier se pare ca exista zone de celule stem – in creierul adult deci – care pot regenera o serie de neuroni?

Mai mult decat atat neuronii nostri prezinta posibilitate de protectie, iar o nutritie adecvata le prelungeste viata si ii fereste de degenerare.

Hrana principala a creierului este glucoza

Este adevarat ca principalul „combustibil” al creierului este glucoza, insa hiperglicemia, consumul exagerat de zahar sau zaharuri nocive il ataca si ii ingreuneaza activitatea. Mai mult decat atat excesul de zahar in sange duce la distrugere de masa cerebrala! Abia de curand s-au facut studii in acest sens care sa demonstreze o ipoteza medicala veche.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.