Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca a doua persoana care a decedat in urma atacului unui urs din Dambovita, respectiv braconierul, "si-a cam cautat soarta", el apreciind ca braconajul este o infractiune extrem de grava, care trebuie pedepsita.

"Cazul al doilea a fost al unui braconier care, ca sa spun asa, are o parte importanta din vina pentru ceea ce s-a intamplat. (...) Din pacate, cel care a decedat si-a cam cautat soarta, ca sa spun asa, si pentru mine braconajul este o infractiune extrem de grava, care trebuie pedepsita", a spus premierul, potrivit MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca nu el a decis ca ursul din Dambovita sa nu mai fie impuscat, aratand ca aceasta hotarare apartine specialistilor.

"Nu am decis eu, din pacate nu ma ocup si de problema ursilor, dar sunt convins ca masurile pe care le propun specialistii sunt cele mai bune(...) Trebuie impreuna cu ONG-urile si specialistii sa facem un studiu serios sa vedem totusi ce se intampla. Nu ne apucam acum sa omoram ursii din tara, dar pe de alta parte, categoric trebuie sa protejam populatia. E clar ca de mult timp nimeni nu s-a mai gandit serios la ce se intampla si, uitati, am avut asemenea tragedii", a spus Ponta.

Vineri dimineata, aproximativ 20 de vanatori au reluat cautarea ursului in zona comunei dambovitene Moroieni, insa operatiunea este ingreunata din cauza ploii. In paralel, echipe formate din aproximativ 30 de jandarmi si politisti patruleaza in zona pentru a preveni producerea altor incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.