Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, joi, ca trebuie lamurita situatia cu Hala Matache, relateaza MEDIAFAX.

Intrebat daca se duce, joi, la dezbaterea proiectelor privind mutarea Halei Matache si constructia pasajelor subterane de la Piata Charles de Gaulle si Piata Presei, in Comisia Tehnica de Urbanism a Ministerului Dezvoltarii, Oprescu a spus ca merge la aceste discutii.

"Sa lamurim o data cu Hala Matache. Nu pot sa o tin, domne, pe loc, sunt niste cheltuieli fantastice, si atunci o sa o mut exact cu 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo. Nu fac pe nebunul, chiar asta e distanta. A fost ideea si doi ani ani si jumatate am tot stat in discutii sterile. Am respectat si societatea civila, am prezentat si planurile, daca se poate face. Linia de tramvai avea un circuit, dar nu asta ne impiedica, ci infrastructura. Exista totusi o zona gravitationala de unde curg dejectiile, chiar sub hala este o coloana de drenaj care este facuta undeva din anii 1932-1933. Nu a mai umblat nimeni acolo", a spus primarul general al Capitalei.

Potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul, in urma negocierilor din iulie 2011 dintre Primaria Capitalei, Ministerul Dezvoltarii si ONG-uri s-a convenit ca municipalitatea sa continue lucrarile blocate pe axa nord-sud a proiectului Berzei - Buzesti cu conditia ca Hala Matache sa nu fie mutata.

Primarul Capitalei anunta, in noiembrie 2010, ca Bucurestiul va putea fi traversat de la nord la sud in 20 de minute, pe traseul Piata Victoriei - Piata Cosbuc, in urma lucrarilor la diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, pe care o califica drept "cea mai mare operatiune urbana din ultimii 20 de ani".

Municipalitatea preciza atunci ca valoarea estimata a investitiei este de circa 330 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.