Comisia Europeana va finanta lucrarile de izolare termica a blocurilor, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Conditia este ca in program sa fie incluse blocuri in care locuiesc persoane defavorizate si familii cu venituri reduse, iar proprietarii sa contribuie cu minimum 10% din suma, conform MEDIAFAX.

Blocurile eligibile trebuie sa fi fost construite in intervalul 1950-1990, in municipiile resedinta de judet si in Capitala, conform programului aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului.

Datele prezentate de acesta releva ca peste 220.000 de apartamente au fost construite in aceasta perioada la nivel national, fara sa fie reabilitate termic.

Proiectul va beneficia de un buget total de 304 milioane euro, din care 150 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), iar 154 milioane euro reprezinta contibutia nationala asigurata din bugetul de stat, bugetul autoritatilor locale si, la solicitarea Comisiei Europene, contributii ale asociatiilor de proprietari, a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale, Eduard Hellvig.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.