Regandirea ideii de scoala profesionala si de liceu tehnologic reprezinta un obiectiv principal pentru urmatoarele doua luni, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, citata de romanialibera.ro.

"In urmatoarele doua luni, principalul meu obiectiv este sa regandesc scoala profesionala. Trebuie sa mergem pe restructurarea acestor scoli. (...) Trebuie sa definim domeniile in care angajatorii au nevoie de specialisti in anumite meserii. In functie de aceste nevoi, putem incheia parteneriate intre angajatori si unitatile de invatamant prin care scoala se angajeaza sa pregateasca specialisti, iar angajatorul sa preia absolventii in cea mai mare parte a lor", a explicat Andronescu.

Ministrul Educatiei a mentionat, totodata, ca regandirea liceelor tehnologice si extinderea numarului de scoli postliceale sunt subiecte aflate pe agenda de prioritati in perioada urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.