Maior, in Parlament: Amenintarea terorista e in crestere, ne concentram mai mult decat in alti ani.

Directorul SRI, George Maior, a fost audiat, marti, in comisia parlamentara de specialitate, in legatura cu activitatea Serviciului pe 2011, precizand, la final, ca amenintarea terorista este "in crestere", institutia concentrandu-se pe acest fenomen mai mult decat in alti ani, scrie MEDIAFAX.

"Din punct de vedere al amenintarii teroriste, am mentionat catre Comisie ca aceasta amenintare este in crestere datorita unor factori pe care i-am explicitat in cadrul Comisiei si ca ne concentram mai mult decat in alti ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o amenintare directa sau iminenta, dar este o amenintare in crestere si ati vazut evolutii in Europa si chiar in tari vecine legate de fenomenul terorist care ne ingrijoreaza si pe noi", a spus Maior, intr-o declaratie la finalul audierii.

El a fost audiat la Comisia de control a activitatii SRI privind raportul activitatii Serviciului pe 2011. Maior a mai precizat ca 58% din informarile SRI au fost transmise Guvernului si doar 28% presedintelui.

"Am evidentiat faptul ca majoritatea informarilor noastre au fost transmise Guvernului, in principal 58% din aceste informari au fost transmise Guvernului si 28-29% presedintelui, avand in vedere faptul ca anul 2011 s-a caracterizat si din punct de vedere al securitatii nationale prin efectele acestei crize economice si financiare, Guvernul avand indatorirea principala si misiunea de a solicita informatie, de a consuma informatie pe aceste chestiuni", a spus Maior.

El a precizat ca in 2011 au fost transmise si autoritatilor locale foarte multe informari, in jur de 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.