Angajati Tarom, membri ai Sindicatului National Tehnic Tarom, protesteaza marti si miercuri, in timpul Zilelor Portilor Deschise care au loc in cadrul companiei, purtand panglici tricolore, nemultumiti de politica impusa de FMI si BCE, dar si de intentia de privatizare.

Potrivit MEDIAFAX, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" a anuntat, marti, ca salariatii Tarom poarta panglici tricolore, in cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Portilor Deschise, in semn de protest fata de intentia de privatizare a companiei.

Iinitiativa apartine Sindicatului National Tehnic (SNT) Tarom, care considera ca cea de-a 58-a aniversare a companiei "este umbrita de jocuri politice murdare".

Reprezentantii SNT Tarom sustin ca angajatii poarta panglicile in semn de nemultumire fata de politica impusa de FMI, BCE, Consiliul Investitorilor Straini, Camera de Comert Romano-Americana, dar si pentru ca nu inteleg de ce Tarom se afla pe lista de privatizare a FMI, atata timp cat compania nu are datorii la bugetul de stat.

"Tarom nu trebuia sa fie pe lista de privatizare. Administratia spune ca am mai putea sta linistiti cel putin trei ani. Nu intelegem de ce trebuie sa fim pe lista", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general SNT Tarom, Aurel Curdov.

De altfel, salariatii spun ca nu sunt de acord cu strategia de privatizare a companiilor nationale romanesti si amintesc faptul ca Ministerul Transporturilor, care a elaborat strategia de privatizare a Tarom in anul 2011, a primit aviz negativ din partea Comisiei tripartite de Dialog Social.

"De ce actualul guvern nu a reluat discutiile pe marginea acestei strategii? Oare e mai important sa multumesti miliardarii din FMI, BCE, Consiliul Investitorilor Straini si ai Camerei de Comert Romano-Americane, decat sa ai grija avutiei nationale?", se precizeaza intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.