Acordul de mediu pentru proiectul aurifer de la Certej, judetul Hunedoara, este ilegal si iresponsabil, a declarat, marti, Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor.

Ministrul a explicat faptul ca avizul a fost eliberat fara ca Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) sa fie informate, iar in aceste conditii se solicita anularea documentului, relateaza romanialibera.ro.

"Astazi (marti, 18 septembrie 2012, a.c.), Agentia Nationala pentru Protectia Mediului depune o cerere la Tribunalul Bucuresti, prin care se solicita nulitatea avizului emis de catre Agentia Regionala Timisoara pentru proiectul de la Certej, precum si suspendarea efectelor juridice pe intreaga perioada a derularii procesului. Este ilegal pentru ca incalca legislatia romaneasca si cea europeana. Astfel, se incalca o conventie internationala privind impactul de mediu transfontalier, in sensul ca unul dintre cele doua state consultate, respectiv Ungaria, a dat un raspuns negativ, fapt ce nu a fost luat in calcul", a explicat Plumb.

Aceasta a adaugat faptul ca in cazul Certej se mai incalca alte doua directive europene, respectiv Habitate si Pasari, iar cei care au eliberat acest acord vor fi sanctionati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.