Fosta directoare a Institutului Cultural Roman de la New York, Corina Suteu, a explicat de ce, impreuna cu vicepresedintele institutiei, Oana Radu, au hotarat sa isi dea demisia.
Potrivit realitatea.net, Suteu spune ca decizia vine ca un raspuns "la sirul de masuri luate in defavoarea ICR".

"Decizia vine ca un raspuns natural la sirul de masuri luate in defavoarea institutiei pe care am slujit-o cu pasiune si competenta in ultimii sase ani. Schimbarea mandatului Institutului Cultural Roman, realizata agresiv, in absenta totala a unei dezbateri publice si in contradictie cu atitudinile si luarile de pozitie ale unui numar impresionant de oameni de cultura si de artisti din Romania si din strainatate, blocarea fondurilor institutului pentru toamna lui 2012 si compromiterea astfel a unor proiecte deja angajate in colaborare cu parteneri institutionali americani, imposibilitatea de a planifica programul institutului pentru anul viitor si, nu in ultimul rand, reintoarcerea unei abordari arhaice in politica culturala externa a Romaniei au determinat depunerea demisiei", a precizat Corina Suteu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.