Proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional a fost adoptat, luni, in Senat, cu 72 voturi "pentru", 16 impotriva si patru abtineri.

Potrivit propunerii facute de Ministerul Educatiei si adoptate de Senat, absolventii de liceu care vor alege sa dea bacalaureatul profesional in 2013 vor primi o diploma cu ajutorul careia se vor putea angaja pe piata muncii, dar nu vor mai avea acces la facultate, scrie realitatea.net.

Pentru BAC-ul profesional, elevii vor sustine, pe langa probele de competente, un proiect si o proba practica, precum si o lucrare scrisa la educatia antreprenoriala.

Examenul de maturitate profesional va putea fi sustinut de orice elev din orice liceu, oricare ar fi filiera sau profilul acestuia, pentru ca disciplina de educatie antreprenoriala o parcurg toti liceenii. In plus, elevii de clasa a XII-a pot alege sa sustina in acelasi an si bacalaureatul profesional si pe cel national, pentru ca se vor da pe rand.

"Este vorba despre o alternativa. Este vroba despre decizia elevului si a familiei sale. Daca vrea sa mearga spre invatamantul superior artunci va sustine bacalaureatul national la fel ca pana acum. Daca vrea sa se angajeze imediat dupa ce sustine bacalaureatul, atunci va alege bacalaureatul profesional", a explicat Ecaterina Andronescu.

Senatul a servit drept for decizional pentru acest proiect, care odata adoptat de camera va merge la Presidintie pentru promulgare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.