Ministrul Educatiei a anuntat ca asigurarea conditiilor pentru clasa pregatitoare a fost foarte dificila, iar la evaluarea de la sfarsitul primului semestru se va lua in considerare intoarcerea clasei zero la gradinita.

Ministrul a subliniat eforturile extraordinare facute pentru organizarea clasei pregatitoare, in conditiile in care pregatirile au inceput de la zero in urma cu doar doua-trei luni, scrie adevarul.ro.

"Anul scolar a inceput cu preocuparile noastre pentru clasa pregatitoare. In urma cu doua-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrarile demarate pentru ca anul scolar sa poata sa inceapa. De aceea eforturile au fost extraordinare si din partea Guvernului, care a asigurat resursele, si a celor care trebuia sa pregateasca aceasta clasa pregatitoare", a spus Ecaterina Andronescu.

Dupa evaluarea clasei pregatitoare, anuntata la sfarsitul primului semestru, este posibila revenirea clasei pregatitoare la gradinita.

"Dupa primul semestru vom face o evaluare si ne gandim sa intoarcem clasa pregatitoare la gradinita. Ea sa ramana in invatamantul obligatoriu pentru ca este normal ca, inainte de scoala, copilul sa intre intr-o forma de pregatire, dar, sigur, trebuie sa inlaturam aceste aspecte despre care am vorbit si sa redam spatiile destinatiilor pentru care ele au fost facute", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat ca suma investita de minister doar pentru mobilierul pentru clasa pregatitoare a ajuns la 26 de milioane de lei, eforturile facute pentru dotarea claselor zero fiind foarte mari. Victor Ponta a emis o parere similara, ca poate Ministerul Educatiei s-a grabit un pic cu introducerea acestei clase pregatitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.