Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Targu Jiu, ca Guvernul, Ministerul de Interne si Ministerul Educatiei vor colabora pentru combaterea violentei in scoli, intrucat "este esential pentru orice parinte sa stie ca scoala asigura un grad sporit de securitate". 

Victor Ponta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul acorda o atentie sporita sigurantei elevilor si a profesorilor in scoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca Guvernul, Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Educatiei vor colabora pe aceasta tema.

El a mentionat ca doreste sa combata violenta in scoli, intrucat orice parinte isi doreste sa isi stie copilul in siguranta la scoala.

"Prima preocupare a Guvernului pe care il conduc se refera la combaterea unui flagel care s-a raspandit in intreaga lume - violenta in scoli. Este esential pentru orice parinte si orice profesor sa stie ca scoala asigura un grad sporit de securitate, nu un grad sporit de pericol. Incepem anul scolar cu o colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor privind protectia si legatura directa intre fiecare unitate de invatamant si politistii care raspund de acea unitate", a afirmat Ponta.

Premierul a mentionat ca Guvernul va finanta, in continuare, in anul scolar 2012-2013 achizitionarea de sisteme de supraveghere video in scoli.

"E inca un sistem de combatere a violentei si de intimidare a celor care promoveaza acte antisociale", a declarat Ponta.

Victor Ponta a participat, luni, la deschiderea noului an scolar, la Colegiul National "Spiru Haret" din Targu Jiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.