Cheltuielile totale pentru implementarea programului de distribuire a fructelor proaspete in scoli se ridica la 63,27 milioane lei.

Potrivit unui proiect de act normativ aflat in avizare interna la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), vor primi fructe proaspete atat elevii din scolile de stat, cat si cei din scolile particulare, scrie evz.ro.

Potrivit programului, masurile adiacente ce se vor implementa in anul scolar 2012/2013 vizeaza organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare, organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalitati practice educative care sa contribuie la dezvoltarea cunostintelor elevilor si prin activitati de gradinarit.

O parte din fondurile necesare derularii programului vor fi rambursate.

In anul 2013, suma ce se va rambursa Romaniei de catre Comisia Europeana sub forma contributiei financiare externe aferente acestui program este de 46,016 milioane lei, respectiv 9,79 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.