Presedintele Traian Basescu i-a felicitat, luni, in mesajul ocazionat de deschiderea anului scolar, pe elevii care au ales sa se inscrie in invatamantul profesional, el aratand ca acesta poate fi cheia succesului in viata pentru multi tineri, dar si a unei economii mai competitive.

"Invatamantul profesional de calitate, realizat in legatura directa cu nevoile reale ale economiei actuale si viitoare, este cheia succesului in viata a unui mare numar de tineri. De-acum ei se vor forma temeinic intr-o meserie cautata. Este si cheia unei economii mai competitive, cu firme mai puternice si mai dinamice. Felicit miile de elevi care au ales acest drum si le doresc mult succes", afirma presedintele Basescu in mesajul sau, citit de consilierul prezidential pentru educatie, Daniel Funeriu, la deschiderea Scolii Profesionale Germane Kronstadt din Brasov, transmite MEDIAFAX.

Basescu a aratat ca acest an scolar este deosebit si datorita noutatii introducerii unui invatamant profesional relevant, masura prevazuta de noua lege a educatiei si care izvoraste din Pactul National pentru Educatie, asumat de toate partidele politice parlamentare din Romania, precum si de o buna parte din societatea civila.

De asemenea, Basescu a tinut, la inceput de an scolar, si sa multumeasca dascalilor. "Doresc sa multumesc cadrelor didactice pentru ca, indiferent de dificultatile prin care a trecut Romania, ele au slujit intotdeauna interesul elevilor nostri", a afirmat presedintele.

"Va doresc tututor multa putere de munca, perseverenta si rezultate cat mai bune la concursurile scolare, evaluarile nationale si bacalaureat", este urarea cu care seful statului si-a incheiat mesajul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.